ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Инициативи на български граждани, възмутени от предстоящия парад на греха "София Прайд 2015"

27 юни 2015 00:04, д-р Десислава Панайотова
Българският национален флаг

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ПРАВОСЛАВНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ: 27 юни 2015 г., 11,00 ч. Енорийска зала (1 ет.) в Енорийския център на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47, до Женския пазар). Залата се предоставя на гражданите с благословението на ик. Александър В. Георгиев - предстоятел на храма.

~~~

ПЕТИЦИЯ против "София Прайд 2015" под надслов: "Спрете гейпарада в София": http://www.peticiq.com/spretegayparadavsofia

~~~

МОЛЕБЕН за благочестието на българския народ в храм "Св. Неделя" - София.

28 юни 2015 г. Начало-след св. Литургия.

~~~

ОТВОРЕНО ПИСМО от името на православни християни – български граждани до народните представители в 43 НС на Р България, в което изпъкват следните основни тези:

"Става дума за това, че се оказва агресивен натиск, наложен от чужди на България интереси, касаещи българското образование, застрашаващ най-малките и скъпи за народа ни, а именно децата и подрастващото поколение. Ние всички, изповядващи традиционните ценности в България, считаме, че подобни действия оскърбяват националното ни достойнство и застрашават бъдещето на нацията, защото засягат и потъпкват семейно-нравствените, психологически и физически устои на обществото.

Очевидна е целта да се посегне върху изконните български ценности, като се подменят с престъпни, противочовешки, противозаконни, противорелигиозни и противодържавни действия, оказващи пряко влияние върху живота и здравето на нашите деца, а именно бъдещето на България.

Това е директен опит за нанасяне на тежък удар по образователната система и кощунствено посегателство върху традиционното българско вероизповедание – Православието...

Ние всички изразяваме гражданската си позиция, че в правото си на български граждани отказваме да бъдем безмълвни свидетели на планирани и последователно прилагани практики, които зад уж безобидната и благовидна маска на толерантността, изискват и натрапват извращението да стане норма.

Ние искаме българските деца, когато пораснат, да създадат семейства, в които да има бащи и майки, а не такива, в които техните деца да не знаят как да се обърнат към родителите си.

За нас е от първостепенно значение благоденствието, числеността и целостта на нацията, която включва целостта на психическото и физическо здраве, липсата на които ще доведе до обществен разпад и ще опустоши с поразителна сила демографското развитие на българския народ.

... всички ние непоколебимо сме готови да отстояваме позицията си на български граждани – православни християни и покорни чеда на Светата Православна Църква, в пълно съответствие с извънредното изявление на Светия Синод, присъединявайки се и към гражданската инициатива на интелектуалци, общественици и журналисти – Петиция до кмета на град София, озаглавена „Спрете гейпарада в София“."

 

 

« предишна новинаследваща новина »