ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Беседа на 2 юли в храм "Св. св. Кирил и Методий": СМЕХЪТ КАТО СЕКТАНТСКА "ТЕРАПИЯ" В ЙОГА И В ПРОТЕСТАНТИЗМА

29 юни 2015 13:52, Софийска митрополия
Упражнение в "йога на смеха"

С благословението на Негово Високоблагоговейнство иконом Александър Георгиев, председател на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" 47), работещият при него Център за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий" организира открита беседа на тема: СМЕХЪТ КАТО СЕКТАНТСКА "ТЕРАПИЯ" В ЙОГА И В ПРОТЕСТАНТИЗМА.

Беседата ще се състои на 2 юли 2015 г. (четвъртък) от 18,00 часа в залата на Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий".

Лектор ще бъде д-р Десислава Панайотова - директор на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий".

Повод за беседата са неизменната актуалност на темата и реалната ситуация в България - множеството "църкви" и секти ("фондации" и "сдружения") на протестантска, индуистка и будистка основа, включването на теми за практикуване на йога в матурите по БЕЛ и английски език съответно за 12 и 8 клас. Ще бъде обърнато внимание и на важността от сериозно и духовно отношение към религията в съвременния свят, в който все повече и повече всяка сфера на човешкия живот се оценява според критериите на продаваемостта и забавността.

В беседата ще бъдат посочени признаците за обсебеност и психични отклонения, които се наблюдават у практикуващите "раздвижване на енергията кундалини", "йога на смеха" или "свещен смях в Св. Дух". Ще бъде засегната и темата за радостта и веселието в живота на православните християни.

Беседата ще бъде придружена от прожекция, а във втората й половина ще бъде дадена възможност за въпроси и отговори.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

2 юли (четвъртък) 2015 г.

Начало: 18,00 ч.

Храм "Св. св. Кирил и Методий"

Адрес: ул. "Г. Вашингтон" № 47, София

Енорийска лекционна зала, ет. 1

ВХОД СВОБОДЕН

 

 

 

Снимки

Протестанти, "помазани от Св. Дух""Йога на смеха" с деца
« предишна новинаследваща новина »