ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество патриарх Неофит посети Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"

30 юни 2015 07:50, Софийска митрополия
Негово Светейшество патриарх Неофит и игумения Марина

На 28 юни, в навечерието на Петровден, бе отслужена празнична архиерейска вечерня в девическия манастир „Св. апостоли Петър и Павел“ край с. Лозен.

За първи път като кириарх на Софийска епархия през манастирската порта влезе Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той бе посрещнат от игумения Марина, която сърдечно го приветства с добре дошъл.

В чест на манастирския празник целият храм бе обсипан (както винаги досега) със свежи цветя, красиво и пищно оформени върху иконите. Негово Светейшество влезе в църквата и с възхита забеляза благолепието й.

Празничната вечерня с петохлебие бе предстоявана от Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит. Заедно с него съслужиха ставр. ик. Ангел Ангелов, столични духовници и свещеници от околните на манастира енории.

В края на вечерната служба с пастирско слово към множеството миряни се обърна еп. Григорий. Той припомни призоваването на първовърховните апостоли Петър и Павел, тяхното свидетелство и служение на Бога.

Негово Светейшество даде своя благослов на боголюбивия народ изпълнил храма и отправи благопожелания на всички за здраве и преуспяване в духовната борба.

Еп. Григорий раздаде по парченце от осветеното петохлебие, а игумения Марина покани всички присъстващи в манастирската трапезария да споделят и веществената храна.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Празничната иконаПразник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Негово Светейшество патриарх Неофит и игумения МаринаНегово Светейшество патриарх Неофит и игумения МаринаНегово Светейшество патриарх Неофит и игумения МаринаПразник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел" Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел" Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел" Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел" Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел" Празник в Лозенския манастир "Св. ап. Петър и Павел"
« предишна новинаследваща новина »