ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновен е храмът в село Лесидрен

04 юли 2015 19:33, Ловчанска митрополия
Обновен е храмът в село Лесидрен

В деня на богослужебната прослава на преподобния наш отец св. Андрей Критски, високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил обнови храма в село Лесидрен.

Лесидренската църква, носеща името на великия мъченик за вярата св. Георги Победоносец, е построена през 1859 година. В продължение на три години жителите на селото и лете, и зиме прекарвали с волски коли камъни от планината за градежа на църквата. Строители на храма са майстор Божко и другарите му от Трявна, а иконописец - Пенчо хаджи Найденов от гр. Троян.

Много вярващи бяха дошли в съботния ден, за да се черкуват в обновения храм, където митрополит Гавриил отслужи света Литургия в съслужение с архиерейския наместник на Тетевенска духовна околия - ставроф. свещеноик. Борис Борисов, и енорийския свещеник на селото - свещеноик. Вельо Йотов.

Храмът в Лесидрен е ремонтиран по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

източник: http://predanie.bg/

 

 

Снимки

Обновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село ЛесидренОбновен е храмът в село Лесидрен
« предишна новинаследваща новина »