ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит се срещна с председателя на фондация „Българска памет”

06 юли 2015 12:05, Отдел "Връзки с обществеността"
Патриарх Неофит се срещна с председателя на фондация „Българска памет”

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие д-р Врабевски, председател на фондация „Българска памет”. В разговора участва и началник-отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод г-жа Александра Карамихалева. По време на срещата д-р Врабевски благодари на Негово Светейшество за подкрепата и съпричастността по издигането на паметник на българския цар Самуил, който патриарх Неофит лично освети, и събитията, организирани във връзка с отбелязването на 1000-годишнината от смъртта на царя.

Като запозна Негово Светейшество с инициативите за тържествено отбелязване на 1150-годишнината от кръщението на княз Борис-Михаил и приемането на християнството за официална религия в България, д-р Врабевски отправи покана към патриарх Неофит да оглави организационния комитет по честването на годишнината. В тази връзка бяха обсъдени конкретни въпроси, свързани с предстоящото издигане на мемориал на цар Борис-Покръстител в центъра на българската столица.

Вторият въпрос, който д-р Врабевски постави пред Негово Светейшество и бе обсъден в хода на разговора, бе възможността за организиране на съвместни чествания между България и Македония на общи за двете държави дати и личности с участието на Православните църкви на двете страни.

 

 

Снимки

Патриарх Неофит се срещна с председателя на фондация „Българска памет”
« предишна новинаследваща новина »