ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пловдивският митрополит Николай откри Пловдивската православна телевизия и новия интернет сайт на Пловдивска епархия

11 февруари 2010 21:26, Пловдивска митрополия
Пловдивският митрополит Николай открива с молебен ППТВ заедно с архимандрит Арсений и дякон Александър

Днес в Епархийския салон при храм "Св. Петка" в Пловдив Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи молебен за успех и благослови стартирането на Пловдивската православна телевизия и новия интернет сайт на Пловдивска св. митрополия www.plovdivskamitropolia.bg .

Така високопреосвещеният митрополит и неговият журналистически екип потвърдиха решимостта на епархийското ръководство да засили връзките с обществото и диалога с медиите.

В словото си митрополит Николай заяви: "Българската православна църква благоразумно се възползва от техническите достижения в Интернет. Архипастирският ни дълг за благовестие повелява да ги използваме и затова светата Епархийска църква реши Христовото слово да бъде разпространявано и в интернет пространството, за да достигне до повече хора, особено до тези, които още не са открили пътя към храма, към Царството Божие. Освен православен уебсайт, създадохме и една скромна православна телевизия, в която акцентът ще е върху отразяването на богатия богослужебен живот на нашата църква, защото това е центърът и кулминацията на християнския живот. Това е нашата протегната ръка и към хората в отдалечените селища на нашата епархия, към болните, които ще намират духовна наслада и утеха в излъчваните богослужения."

Митрополит Николай подчерта също, че с медийния си проект Пловдивската св. митрополия проявява своята грижа за децата и младите хора, които прекарват много време в Интернет и за които е предвидено създаването на предавания, които да ги доближат до Христовите истини и да ги научат на мир, благост, любов и доброта.

Епархийският митрополит представи ръководството на медийния екип на Пловдивска св. митрополия: Негово Високопреподобие архимандрит Арсений - директор; г-жа Евелина Здравкова - главен редактор; инженер Йордан Василев - технически директор. Негово Високопреосвещенство отбеляза още: "Щастлив съм, че с вярата и професионализма си верни и безкористни чеда на Църквата взеха участие в медийния ни проект и на всички тях благопожелавам имената им да бъдат записани в книгата на живота. Бог да им даде здраве, благоденствие и успех в тази благородна и душеспасителна дейност."

Аудиторията, в това число множество свещеници от Пловдивска епархия, семинаристи от ПДС "Св. св. Кирил и Методий", миряни и журналисти имаха възможност да наблюдават презентацията на епархийския сайт и Пловдивската православна телевизия, представени от г-жа Евелина Здравкова и г-н Йордан Василев. В края на тържественото събитие директорът на новите епархийски медии архимандрит Арсений сподели, че основният им екип се състои от петнадесет души с тенденция той да се увеличава с оглед обогатяването на съдържанието на сайта и на телевизионната програма. Негово Високопреосвещенство митрополит Николай и неговите сътрудници получиха множество поздравления и пожелания за успех на новото епархийско начинание, което в навечерието на Великия пост е истински духовен подарък за миряните в Пловдивска епархия, а и за живеещите извън нея в цяла България и в чужбина.

Снимки: Атанас Димитров

 

 

Снимки

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит НиколайПловдивският митрополит Николай откри Пловдивската православна телевизия и новия интернет сайт на епархиятаПловдивският митрополит Николай откри Пловдивската православна телевизия и новия интернет сайт на епархиятаЦърковните певци от ПДС "Св. св. Кирил и Методий"Църковните певци от ПДС "Св. св. Кирил и Методий"Пловдивският митрополит Николай откри Пловдивската православна телевизия и новия интернет сайт на епархиятаПловдивският митрополит Николай откри Пловдивската православна телевизия и новия интернет сайт на епархиятаПловдивският митрополит Николай откри Пловдивската православна телевизия и новия интернет сайт на епархиятаПловдивският митрополит Николай откри Пловдивската православна телевизия и новия интернет сайт на епархиятаОт ляво на дясно: архим. Арсений, владика Николай и протойерей ДобромирАрхимандрит Арсений и митрополит НиколайГ-жа Евелина Здравкова, главен редакторГ-жа Евелина Здравкова, главен редакторПловдивският митрополит Николай откри Пловдивската православна телевизия и новия интернет сайт на епархиятаКамера - работи!Г-н Йордан ВасилевПловдивският митрополит Николай откри Пловдивската православна телевизия и новия интернет сайт на епархиятаНегово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай благославя присъстващитеНегово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит НиколайСилен медиен интересВъпросите на журналистите развеселиха митрополит НиколайАрхимандрит АрсенийТехническият екип и директорът архим. АрсенийХрам "Св. Петка"
« предишна новинаследваща новина »