ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Младежки празник във Видин

12 февруари 2010 20:19, Видинска митрополия
Младежки празник във Видин

На 12 февруари се състоя младежки празник, който бе организиран от Община Видин и ученици от видинските училища, във връзка с отбелязването на навлезлия с пълна сила вече в България, а и по целия свят - Ден на влюбените, или както е по-скоро известен - Св. Валентин.

Приет от едни и не приет от други, празникът си го има и добива все по-голяма популярност сред младите хора. Затова би било хубаво, ако този Ден на любовта, на влюбените, бъде ден, който да ни напомня и подтиква към онази вечна и неизменна любов, която е Бог.

Нека си спомним и в исторически план как Църквата Христова се е отнасяла с търпимост и е освещавала редица езически обичаи и традиции и им е придавала ново значение, съдържание и смисъл...

В този дух на мисли и настроения, празникът, който се състоя в сградата на Филхармония-Видин, бе почетен с присъствието и на архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, по покана на Община-Видин.

Присъствието на духовници е едно подтикване на младежите да променят всеобщото настроение в този ден, да внесат една по-голяма сериозност по отношение на това прекрасно чувство – любовта, на основата на което се изграждат стабилни и пълноценни семейства, едно припомняне кое е преходно и непостоянно, и да насочат погледа им към вечното, към Любовта, която е Христос.

Те, младите, разбират.

Радостното е това, че посетите семена от Божието Слово, постоянството и любовта в работата с младите хора дават добри плодове, всеки в свое време.

Празникът бе организиран с идеята, да се представят на сцената млади таланти с авторски песни и музика, които произведения и представяния да бъдат оценени от жури, като отличените да бъдат наградени.

След представянията бяха отличени едно първо и две втори места.

На победителите заместник-кметът на Видин г-н Борислав Ванков поднесе наградите и поздрави както тях, така и всички участници от името на кмета на Видин, г-н Румен Видов.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Димитър Колев

 

 

Снимки

Младежки празник във ВидинМладежки празник във ВидинМладежки празник във ВидинМладежки празник във ВидинМладежки празник във ВидинМладежки празник във ВидинМладежки празник във ВидинМладежки празник във ВидинМладежки празник във ВидинМладежки празник във ВидинМладежки празник във ВидинМладежки празник във ВидинМладежки празник във Видин
« предишна новинаследваща новина »