ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Дяконско ръкоположение на Илинден в Тутракан

21 юли 2015 06:58, Русенска митрополия
Дяконско ръкоположение на Илинден в Тутракан

На 20 юли 2015 г., когато нашата света Църква чества паметта на св. пророк Илия, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. Литургия в храм "Св. Николай Мирликийски", в град Тутракан.

Владиката бе посрещнат от множество богомолен народ, дошъл да почете празника и да получи благословение от своя архиерей. В съслужение с митрополита бяха ст. ик. Илия Тонков - архиерейски наместник на Тутраканска духовна околия, прот. Михаил Михайлов - енорийски свещеник на с. Варненци и с. Шуменци, свещ. Йордан Куцаров - енорийски свещеник на с. Зафирово, свещ. Йордан Йорданов - свещеник в с. Белица, и дяконите Валери Василев и Станимир Велчев.

По време на св. Литургия бе ръкоположен в дяконски чин Румен Петров Трофилов от с. Щръклево, Русенско. Новият дякон е роден през 1979 г. и е възпитаник на Софийска духовна семинария "Св. Йоан Рилски".

След края на богослужението митрополит Наум се обърна със сърдечно приветствие към ст. ик. Илия Тонков, като го поздрави по случай именния му ден и го насърчи все така всеотдайно и прецизно да изпълнява поверените му длъжности. Владиката поздрави и дякон Румен с пожелание за успех в служението, напомняйки му задължението никога да не губи вярата и почитта си към Бога и Неговите светци.

Текст: дякон Валери Василев
Снимки: дякон Венелин Попов

 

 

Снимки

Дяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в ТутраканДяконско ръкоположение на Илинден в Тутракан
« предишна новинаследваща новина »