ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СЪОБЩЕНИЕ относно публикации за предстоящо посещение на Вселенския патриарх Вартоломей в България

21 юли 2015 18:22, Отдел "Връзки с обществеността"

Във връзка с разпространена информация, че отделни частни лица и институции са „уговорили” официална визита на Негово Светейшество Вселенския патриарх Вартоломей в България, Канцеларията на Св. Синод на БПЦ намира за нужно да съобщи:

Светият Синод на Българската православна църква на свое заседание в пълен състав е взел решение да отправи официална покана към Негово Светейшество Вселенския патриарх Вартоломей за негово официално мирно посещение в родината ни. В подходящо време поканата ще му бъде поднесена лично от българска църковна делегация, водена от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум. При положителен отговор от страна на патриарх Вартоломей датите и програмата на посещението ще бъдат допълнително договорени от двете страни.

Поясняваме, че единствено Българската православна църква е институцията, която съгласно своите канонични порядки има правото да отправя официални покани към предстоятели и представители на Поместни православни църкви за официални гостувания в България и всякакви други инициативи за подобни визити са неуместни и спекулативни.

 

 

« предишна новинаследваща новина »