ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Две години от кончината на ставрофорен свещеноиконом Славчо Бочуков

13 февруари 2010 14:56, Неврокопска митрополия
Две години от кончината на ставрофорен свещеноиконом Славчо Бочуков

Днес, 13 февруари 2010 г., с благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Натанаил в храм „Св. безсребреници Козма и Дамян” – гр. Сандански беше отслужена заупокойна св. Литургия от Негово Преосвещенство Драговитийския епископ Даниил в съслужение с иконом Николай Андонов и протойерей Атанас Найденов по повод две години от кончината на ставрофорен свещеноиконом Славчо Илиев Бочуков.

След св. Литургия епископ Даниил отслужи и панихида на гроба на иконом Славчо Бочуков, в двора на храма, в която молитвено участие взеха и йереите: иконом Андон Шавулев, предстоятел на храм „Св. Въведение Богородично” – гр. Благоевград, свещеник Димитър Илчев, свещеник Иван Велков, предстоятел на храм „Св. безсребреници Козма и Дамян” – гр. Сандански.

Въпреки че минаха вече две годи от кончината на отец Славчо Бочуков, все още мъката е голяма за неговата преждевременна раздяла от нас, духовните му чада. Благодарение на пастирските грижи, които полагаше като предстоятел на храм „Св. вмчк Георги” – гр. Сандански, а по-късно и като архиерейски наместник на Санданска духовна околия, много млади хора намериха подслон и работа в храма, който му беше поверен. Никого не отблъскваше и никого не връщаше. Към всички се отнасяше бащински и с много любов. Благодарение на него се довърши сградата на Неделното училище, намираща се в двора на храма, което е и действащо в момента.

Бог по Своята милост да му прости всички волни и неволни прегрешения, сторени от него с думи, дела или помисъл, и да го приеме в селенията Си, където няма болка, скръб и въздишка, а живот вечен!

Бог да го прости и вечна да бъде паметта му!

Текст и снимки: Църковното настоятелство при храм "Св. вмчк Георги Победоносец", гр. Сандански

 

 

Снимки

Две години от кончината на ставрофорен свещеноиконом Славчо БочуковДве години от кончината на ставрофорен свещеноиконом Славчо БочуковДве години от кончината на ставрофорен свещеноиконом Славчо БочуковДве години от кончината на ставрофорен свещеноиконом Славчо БочуковДве години от кончината на ставрофорен свещеноиконом Славчо Бочуков
« предишна новинаследваща новина »