ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"

27 юли 2015 23:15, Софийска митрополия
Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"

На 27 юли честваме празника на св. Пантелеймон. В навечерието на празника в столичния кв. "Бояна", където се намира прекрасен храм, посветен на раннохристиянския целител и мъченик за вярата, бе отслужена празнична вечерня с петохлебие.

В тържествената вечерня заедно с храмовото духовенство – предстоятеля ик. Васил Иванов и свещеник Радко Иванов, взеха участие столични духовници.

Да съучастват в молитвеното последование и да отправят своята благодарност и молитва към св. Пантелеймон в боянския храм дойдоха много миряни от енорията.

За всеобща радост и възхита на богомолния народ е завършено благоустроеното околохрамово пространство. Поставени са плочници, оформена е литийна пътека, поставени са в храмовите стени от външна страна две мозаечни икони на св. Пантелеймон. В красиво украсения с цветя храм богомолците се покланяха на новата празнична икона, поставена на специално изработен нов проскинитарий.

За първи път е поставена професионална аудио уредба, благодарение на която богомолците, които не успяват да влязат в храма, могат да бъдат съпричастни към църковната молитва.

Духовенство и миряни отправяха заедно молитви и се молеха заедно с певците, дошли от различни столични храмове да допринесат за радостта на тържеството.

В края на богослужението ик. Васил Иванов поздрави присъстващите с празника на светия великомъченик и безсребреник Пантелеймон и отправи благопожелания за здраве и благоденствие.

След вечерното богослужение църковното настоятелство бе организирало братска трапеза за всички, почели боянския енорийски празник в чест на св. Пантелеймон.

 

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"Празнична вечерня в боянския храм "Св. Пантелеймон"
« предишна новинаследваща новина »