ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на св. Марина в Софийска митрополия

18 юли 2015 16:38, Софийска митрополия
Празникът на св. Марина в Софийска митрополия

С архиерейска св. Литургия бе отбелязан празникът на света великомъченица Марина - 17 юли, в чиято чест е възстановен храм в двора на Софийската света митрополия.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит празничната Литургия бе възглавена от Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий – викарий на Софийския митрополит.

В съслужение с него участваха архимандрит Герасим - гл. секретар на Светия Синод, архимандрит Алексий, член на Софийския епархийски съвет и митрополитският протодякон Иван Петков.

Молитвено участие взе Негово Светейшество патриарх Неофит.

На певницата песенна възхвала отправиха г-н Андрей Касабов, секретар на Софийска св. митрополия, протойерей Петър Петров, свещеник от Русенска митрополия, и столични певци.

Да почетат храмовия празник бяха дошли деканът на БФ- доц. д-р Ал. Омарчевски, зам. -деканът доц. д-р Димо Пенков,членовете на Епархийския софийски съвет, всички служители на Софийска митрополия и множество богомолци от цяла София.

Във вдъхновеното си слово за празника Негово Преосвещенство епископ Григорий припомни житието и светлия подвиг на светата великомъченица.

В края на богослужбата Негово Светейшество благодари на служащите духовници, и като пожела на всички вярата на св. Марина да ни вдъхновява и да ни води към следване на Христа, даде своя първосветителски благослов на вярващите, изпълнили до краен предел митрополитския храм и околохрамовото пространство.

След духовното тържество в храма патриарх Неофит събра на братска трапеза всички служители на митрополията и неговите най-близки съработници.

Подробен фоторепортаж може да видите на адрес:

http://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/468-bozhestvena-sv-liturgiya-po-sluchai-praznika-na-sv-vmchtza-marina

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Здравко Кънев

 

 

Снимки

Празникът на св. Марина в Софийска митрополияПразникът на св. Марина в Софийска митрополияПразникът на св. Марина в Софийска митрополияПразникът на св. Марина в Софийска митрополияПразникът на св. Марина в Софийска митрополияПразникът на св. Марина в Софийска митрополияПразникът на св. Марина в Софийска митрополияПразникът на св. Марина в Софийска митрополияПразникът на св. Марина в Софийска митрополияПразникът на св. Марина в Софийска митрополияПразникът на св. Марина в Софийска митрополияПразникът на св. Марина в Софийска митрополия
« предишна новинаследваща новина »