ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в град Пещера

07 август 2015 11:59, Пловдивска митрополия
Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в град Пещера

„Пресветая Богородице, спаси нас!” - пее Църквата усилено в дните на Богородичния пост.

Тържествен камбанен звън огласи последованието на Богородичния Молебен канон в храм „Успение Богородично" в град Пещера.

На богослужението бе посрещната чудотворната икона на Пресвета Богородица „Златна ябълка” за благословение, за духовно подпомагане и утвърждаване на вярващите християни в благочестие и духовна радост.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, възглави вечерната богослужба.

Заедно с архиерея съслужиха: ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов - протосингел при Пловдивска митрополия, свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, йеромонах Иларион от манастир "Св. Възнесение Господне" край град Пещера, духовните надзорници при Пловдивска митрополия - свещеноиконом Тодор Хаджиев и протойерей Деян Стоенчев, протойерей Любомир Траянов - архиерейски наместник на Пещерска духовна околия, митрополитският протодякон Илиян Александров, дякон Ангел Ангелов и свещеници от околията.

На богослужението присъстваха кметът на град Пещера Георги Козарев, заместник- кметовете Стефан Балабанов и Николай Атанасов и множество миряни, които заедно с певците от митрополитския хор „Св. ап. Ерм” възнесоха молитви към Пресвета Богородица.

Викарният епископ Арсений преподаде на народа архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и напомни, че всички ние имаме нужда от молитвите на Пресвета Богородица, първата Застъпница пред Божия престол, Пречиста и Преблагословена. Защото Божията Майка знае, че всички имаме нужда от нейното застъпничество, ходатайство и нейния благодатен покров над всички нас, над нашите домове и чеда, за да ни избави от всяко зло, от нещастие и беди.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/952-04082015g-moleben-kanon-na-presveta-bogoroditza-pred-chudotvornata-ikona-na-presveta-bogoroditza-q-zlatna-yabalka-q--hram-q-uspenie-bogorodichno---gr-peshtera-.html

 

 

Снимки

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в град ПещераВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в град ПещераВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в град ПещераВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в град ПещераВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в град ПещераВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в град ПещераВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в град ПещераВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в град ПещераВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в град Пещера
« предишна новинаследваща новина »