ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия за Преображение Господне в Басарбовския манастир

07 август 2015 14:10, Русенска митрополия
Архиерейска св. Литургия за Преображение в Басарбовския манастир

На 6 август 2015 г., Преображение Господне, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. Литургия в скалния манастирски храм на Басарбовския манастир. В съслужение на архиерея бяха: архим. Антоний, прот. Йоан Иванов, свещ. Димитър Димитров и дякон Валери Василев, а на клира пяха духовници от митрополитския хор за източно църковно пение „Св. Димитрий Басарбовски”.

След богослужението, по традиция в манастирския двор се извърши водосвет за здраве.

В момента в светата обител с бързи темпове се довършва новата манастирска църква, посветена на св. Преображение, която почти две десетилетия е била оставена в груб строеж.

По инициатива на митрополит Наум, в Румъния се изработва масивен дърворезбован иконостас, който ще е дарение на Русенската митрополия от Румънската православна църква, а предпразнично в манастира бе доставена от Италия и мраморната настилка за храма, част от която също е дарение от благочестиви християни.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия за Преображение в Басарбовския манастирАрхиерейска св. Литургия за Преображение в Басарбовския манастирАрхиерейска св. Литургия за Преображение в Басарбовския манастирАрхиерейска св. Литургия за Преображение в Басарбовския манастирАрхиерейска св. Литургия за Преображение в Басарбовския манастирАрхиерейска св. Литургия за Преображение в Басарбовския манастирАрхиерейска св. Литургия за Преображение в Басарбовския манастирАрхиерейска св. Литургия за Преображение в Басарбовския манастирАрхиерейска св. Литургия за Преображение в Басарбовския манастир
« предишна новинаследваща новина »