ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", град Смолян

11 август 2015 16:59, Пловдивска митрополия
Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", град Смолян

На 10 август с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай неговият викарий - Знеполски епископ Арсений, отслужи Молебния канон на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично”, в град Смолян.

На богослужението бе посрещната чудотворната икона на Пресвета Богородица „Златна ябълка” за благословение на вярващите християни и за духовна радост.

С архиерея съслужиха: ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов - протосингел при Пловдивска митрополия, духовните надзорници при Пловдивска митрополия свещеноиконом Тодор Хаджиев и протойерей Деян Стоенчев, архимандрит Висарион - архиерейски наместник на Смолянска духовна околия, митрополитският протодякон Илиян Александров, дякон Ангел Ангелов и свещеници от околията.

На богослужението присъстваха кметът на града Николай Мелемов, областният управител на област Смолян Недялко Славов, подполковник Димитър Кацаров - командир на 101-ви алпийски смолянски батальон, и богомолният народ Божий, който беше преизпълнил храм ”Успение Богородично”. Всички молитвено участваха в последованието и се наслаждаваха на църковните песнопения в изпълнение на митрополитския хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

Като поздрави присъстващите от името на Пловдивския митрополит Николай, викарният епископ се обърна към миряните с думи за Пресвета Богородица: ”Именно Тя по неизказания Божи промисъл, по нейните чудодейни и чудотворни молитви е дошла в град Смолян. Защото Бог е чул вашите вопли, вашите молитви и вашите духовни въздишки да дойде в този планински град Майката на нашия Господ. Защото тя е първата Застъпница пред Божествения престол, първата Ходатайка за християнския род, за ония, които я облажават и почитат, защото тя е казала пророчеството: ”Ето, от сега ще ме облажават всички родове”, а тези, които я облажават, са само и единствено православните в светата православна вяра”.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/956-10082015g-moleben-kanon-na-presveta-bogoroditza-pred-chudotovornata-ikona-na-presveta-bogoroditza-q-zlatna-yabalka-q--hram--uspenie-bogorodichno---gr-smolyan-.html

 

 

Снимки

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", град СмолянВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", град СмолянВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", град СмолянВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", град СмолянВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", град СмолянВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", град СмолянВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", град СмолянВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", град СмолянВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", град СмолянВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", град Смолян
« предишна новинаследваща новина »