ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Великият покаен канон в старинния храм „Св. Пантелеймон”, гр. Видин

16 февруари 2010 19:11, Видинска митрополия
Великият покаен канон в старинния храм „Св. Пантелеймон”, гр. Видин

Втората част на Великият покаен канон на св. Андрей Критски бе прочетена по време на Великото повечерие в старинния храм „Св. Пантелеймон”, намиращ се в двора на Видинската света митрополия.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, великопостното молитвено последование бе отслужено от Негово Високопреподобие архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин.

Молитвените песнопение и чтения бяха изпълнени от митрополит Дометиан, както и от духовенството на митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец”.

След молитвата „Владико многомилостиве...”, с благословението на епархийския архиерей, архимандрит Поликарп произнесе кратка проповед за духовно назидание и подкрепа в дните на великопостния подвиг.

В края на Великото повечерие благочестивият народ бе благословен и поздравен от митрополит Дометиан, който не се забави да подкрепи с благо слово своите духовни чеда, като ги окуражи в подвига на въздържанието.

 

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Димитър Колев

 

 

Снимки

Великият покаен канон в старинния храм „Св. Пантелеймон”, гр. Видин Великият покаен канон в старинния храм „Св. Пантелеймон”, гр. Видин Великият покаен канон в старинния храм „Св. Пантелеймон”, гр. Видин Великият покаен канон в старинния храм „Св. Пантелеймон”, гр. Видин
« предишна новинаследваща новина »