ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", Велинград

14 август 2015 17:39, Пловдивска митрополия
Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", Велинград

На 13 август в храм "Успение Богородично" във Велинград бе отслужена вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица.

Духовна радост бе за боголюбивите миряни да присъстват на празничното вечерно последование в чест на св. Богородица. При звученето на тържествения камбанен звън те посрещнаха чудотворната икона на Пресвета Богородица "Златна ябълка" и й се поклониха с вяра и благоговение.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай чинопоследованието бе предстоявано от Знеполския епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит.

С владиката съслужиха: ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов - протосингел при Пловдивска митрополия, свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, свещеноиконом Тодор Хаджиев - духовен надзорник при Пловдивска митрополия, архимандрит Яков - архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, митрополитският протодякон Илиян Александров, дяконите Младен Добрев и Ангел Ангелов и свещеници от околията.

Храм "Успение Богородично" беше преизпълнен с богомолен народ, който молитвено участваше в последованието и се наслаждаваше на църковните песнопения във възхвала на Божията Майка, изпълнени от митрополитския хор "Св. ап. Ерм".

В края на чинопоследованието викарният епископ Арсений преподаде на народа архипастирския благослов на Пловдивския митрополит и произнесе слово за Закрилницата на човешкия род, чрез която дойде спасението на човека - Пресвета Богородица.

"В тази благодатна вечер отслужихме последния Молебен канон, който се отслужва в първите петнадесет дни на месец август - молебно пение в прослава на Божията Майка. Няколко пъти повторихме: „Пресветая Богородице, спаси нас!” Молитвена въздишка, молитвен вопъл към Божията Майка, именно чрез нейните молитви Господ - нейният Божествен Син да ни спаси” - каза в словото си Знеполският епископ Арсений.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/959-13082015g-moleben-kanon-na-presveta-bogoroditza-pred-chudotovornata-ikona-na-presveta-bogoroditza-q-zlatna-yabalka-q--hram--uspenie-bogorodichno---gr-velingrad-.html

 

 

Снимки

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", ВелинградВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", ВелинградВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", ВелинградВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", ВелинградВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", ВелинградВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", ВелинградВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", ВелинградВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", ВелинградВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", ВелинградВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", ВелинградВечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично", Велинград
« предишна новинаследваща новина »