ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Успение на Пресвета Богородица в Бачковския манастир

15 август 2015 12:58, Бачковска света обител
Успение на Пресвета Богородица в Бачковския манастир

Небесното възцаряване и завръщане при Сина на Благословената между жените, на застъпницата и упованието наше, Всесветата Дева Богородица, отбелязва светата ни Църква на петнадесети август.

Ней е посветена и земната й градина в нашата родина - Бачковският манастир. Най-големият празник на обителта бе тържествено отпразнуван в посветения на Успението й манастир, отново с възстановеното миналата година всенощно бдение. Цикълът от богослужения на бдението бе воден от игумена на манастира архимандрит Симон в съслужение с цялото братство манастирско, според обявената предварително програма. Завършващата света Литургия бе водена от пребиваващия Месемврийски епископ Яков. В проведеното шествие и молебен за целокупния български народ взе участие обществото за опазване на старите български обичаи и одежди „Възраждане”.

Бачковският манастир поздравява всички именници и православни българи с Успението на светата Майка Иисусова и молитвено призовава небесната й закрила и покровителство в праведните начинания на църковния народ!

 

 

Снимки

Успение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастирУспение на Пресвета Богородица в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »