ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Успение Богородично в Русе

16 август 2015 16:37, Русенска митрополия
Успение Богородично в Русе

На 15 август 2015 г., Успение Богородично, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. Литургия в едноименната русенска църква. На архиерея съслужиха храмовото духовенство: прот. Милен Цветков - председател на църковното настоятелство, ставр. ик. Марин Стоянов, прот. Николай Николов, дякон Диян Николаев, дякон Валери Василев и проф. дякон Йоан (Йохан) Крамер от Виена. Песнопенията от св. Литургия изпълни смесеният хор при храма.

В края на празничното богослужение архиереят се обърна с назидателни слова към множеството вярващи и изтълкува значението на празника. Той също така и благодари на проф. дякон Йохан Крамер за това, че украси със своя прекрасен глас празничната св. Литургия.

По традиция мнозина от вярващите бяха подредили в църковния двор донесените от тях различни рибни ястия, които бяха осветени от прот. Милен Цветков и раздадени на народа за благословение.

Снимки: дякон Венелин Попов

 

 

Снимки

Успение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в РусеУспение Богородично в Русе
« предишна новинаследваща новина »