ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Успение на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично” - град Пазарджик

17 август 2015 10:17, Пловдивска митрополия
Успение на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично” - град Пазарджик

На 15 август, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, възглави архиерейската света Литургия в храм „Успение Богородично” в град Пазарджик.

С архиерея съслужиха: духовният надзорник при Пловдивска митрополия - протойерей Деян Стоенчев, архимандрит Яков - архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, храмовото духовенство и свещеници от околията.

Песнопенията изпълни смесеният хор към пловдивския храм „Свето Възнесение Господне” с диригент Дорис Хофман.

На богослужението присъстваха стотици вярващи, които станаха съпричастни на празника и с вяра и благоговение се покланяха на чудотоворната икона на света Богородица "Пазарджишка", съхраняваща се в храм „Успение Богородично”.

Викарният епископ Арсений преподаде на народа архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит и произнесе слово за празника Успение на Божията майка: „Духовен празник, празник в който молитвено възпоменаваме славното Успение на Богоматер - отхождането й от този свят в райските селения. Там, при своя Божествен и възлюбен Син. Празнувайки днес, нека да не забравяме този дивен човешки образ, съсъд на нашето спасение, образ на пример, подражание, образ, към който трябва да се стремим всички ние, които почитаме, които облажаваме и които в днешния ден сме се събрали в храма, за да възнесем своите молитви към Владичицата на света - Божията майка Пресвета Богородица”.

Духовното тържество завърши с многолетствие, прогласено от митрополитския дякон Младен Добрев.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/962-15082015g-arhiereiska-sveta-liturgiya--hram--uspenie-bogorodichno--gr-pazardzhik-.html

 

 

Снимки

Успение на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично” - град ПазарджикУспение на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично” - град ПазарджикУспение на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично” - град ПазарджикУспение на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично” - град ПазарджикУспение на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично” - град ПазарджикУспение на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично” - град ПазарджикУспение на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично” - град ПазарджикУспение на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично” - град ПазарджикУспение на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично” - град ПазарджикУспение на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично” - град Пазарджик
« предишна новинаследваща новина »