ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Фоторепортаж от опелото и погребението на монах Пахомий

25 август 2015 01:13, д-р Десислава Панайотова
Житото за опелото на монах Пахомий

По молба на наши читатели публикуваме фоторепортаж от опелото и погребението на Зографския монах Пахомий, който се престави в Господа на 21 август 2015 г.

Службите се състояха на 22 август 2015 г. в Германския манастир "Св. Йоан Рилски" край София, който е метох на Зографската обител "Св. Георги Зограф" - Св. Гора Атон.

Мертвеното последование бе отслужено от игумена на Зографския манастир - Негово Високопреподобие схиархимандрит Амвросий в съслужение с братя на манастира, част от които се подвизават в метоха, а останалите - дошли с архим. Амвросий специално в България, за да изпратят своя събрат.

В опелото и погребението участваха и.д. игумен на Германския манастир йером. Пимен, духовници от Софийска епархия заедно с миряни, които сърдечно се молеха за упокоение на душата и вечно спасение на монах Пахомий.

Архим. Амвросий подчерта, че на земята няма човек, който да не греши, но покаянието отваря път към Божията милост. Нея архим. Амвросий изпроси и за новопреставления о. Пахомий, а йеросхимонах Димитрий призова всички с поклони да се помолим за душата на упокоилия се Зографски брат - тя да намери утеха и покой в Господа.

Любовта в Църквата не остави новопреставления сам в последния му път.

Множеството християни изпратиха о. Пахомий, който бе погребан до южната стена на манастирския храм.

Почивай в мир, отче Пахомие.

Снимки: Десислава Панайотова, Любен Кисьов

 

 

Снимки

Германският манастир "Св. Йоан Рилски"Германският манастирски храм "Св. Йоан Рилски"Опело на монах ПахомийАрхим. Амвросий и йеросхимонах ДимитрийОпело на монах ПахомийАрхим. Амвросий, игумен, и о. Гавриил - епитроп на Зографския манастирДякон ПенкоМолитва за монах ПахомийМолитва за монах ПахомийМолитва за монах ПахомийАрхим. Амвросий и йеросхимонах Димитрий със св. ЕвангелиеОпело на монах ПахомийОпело на монах ПахомийАрхим. Амвросий прелива гроба на монах ПахомийПогребение на монах ПахомийПогребение на монах ПахомийПогребение на монах ПахомийСлово в памет на монах ПахомийБог да прости монах ПахомийБог да прости монах ПахомийНадгробният кръст на монах Пахомий
« предишна новинаследваща новина »