ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С поклон и панихида ще се почете паметта на йеродякон Игнатий (Васил Левски)

19 февруари 2010 10:13, Софийска митрополия
Храм "Св. София"

Панихида в памет на йеродякон Игнатий - Васил Левски, ще бъде отслужена от 17, 00 ч. в храм „Света София - Премъдрост Божия”. Панихидата се отслужва по повод 137-годишнината от обесването му.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим тази година панихидата ще отслужи Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан в съслужение със столични свещеници. В 17, 40 ч. от храма ще тръгне литийно шествие до паметника на Васил Левски.

Възпоменателната церемония по повод 137 години от обесването на Йеродякона ще започне в 18, 00 ч. пред паметника на Апостола. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще произнесе встъпителни думи и ще бъде прочетено слово от името на Министерския съвет. За първи път в официалната церемония ще се включат със свое есе и ученици 91 Немска езикова гимназия "Проф. Констатин Гълъбов." На церемонията ще присъстват: Президентът на Република България, министър–председателят, министри, народни представители, дипломати, председателят на Столичния общински съвет, районни кметове и общински съветници от столицата.

 

 

Снимки

Храм "Св. София"
« предишна новинаследваща новина »