ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и Австралия

03 септември 2018 20:35, Митрополия на САЩ, Канада и Австралия
Духовни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и Австралия

В дните от 16-ти до 29-ти август с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и с благословението на възлюбения предстоятел на диоцеза на Българската православна църква – Българска патриаршия в САЩ, Канада и Австралия митрополит Йосиф, трима архиереи: митрополитите Неврокопски Серафим, Врачански Григорий и Видински Даниил заедно с архимандрит Епифаний, игумен на Роженския марастир дойдоха от България в гр. Бостън. Цел на тяхното посещение бе да вземат участие в монашеското пострижение и ръкоположение на двама от нашите възлюбени братя в Христа, доскорошни енорияши на храма „Свето Възкресение Христово” в гр. Бостън, Масачузетс.

След пристигането си в Ню Йорк гостуващите митрополити посетиха Негово Високопреосвещенство митрополит Йосиф. В петък, 24-ти август, те отпътуваха за новооснования манастир „Св. Йоан Предтеча”, Уоруик, Масачузетс, за да вземат участие в монашеското пострижение. На новопостриганите братя бяха дадени имената Натанаил и Йосиф. От 25 до 28 август архиереите бяха в Бостън и в храм „Свето Възкресение Христово” ръкоположиха новите монаси първо в йеродяконска, а след това и в йеромонашеска йерархична степен.

В дух на единство и любов мнозина се потрудиха и взеха участие в подготовката за осъществяването на това радостно духовно събитие. За пострижението новооснованата света обител прие над 60 участници в тържеството, а на богослуженията в храма през следващите дни присъстваха няколкостотин души. В словото си след св. Литургия Негово Високопреосвещенство митрополит Даниил изрази благодарността си към Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Негово Високопреосвещенство митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф за тяхното благословение за осъществяването на това пътуване и за извършването на чинопоследованията и богослужбите и преподаде на всички техния благослов и отечески молитвени благопожелания. Митрополит Даниил поздрави новопостриганите и новоръкоположени отци и ги напъти винаги да бъдат благодарни на Господа, Който е чул молитвите на сърцата им, отворил е пред тях пътя към монашеския живот, устроил е за тях нов дом, за който толкова много хора полагат грижи и въобще ги е дарил с толкова много дарове. Настави ги с усърдие и смирение да вървят по пътя служението, което от този момент поемат и им пожела: „Нека Бог ви закриля, помага и укрепява, та да работите за вашето спасение, за спасението на всички онези, които помагат за устройването на новооснованата света обител и всички, които ще търсят помощ от Бога там. Винаги ги споменавайте във вашите молитви, като не забравяте и всички човеци! Добро покаяние и спасение! Амин!”

 

 

Снимки

Духовни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и АвстралияДуховни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и АвстралияДуховни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и АвстралияДуховни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и АвстралияДуховни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и АвстралияДуховни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и АвстралияДуховни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и АвстралияДуховни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и АвстралияДуховни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и АвстралияДуховни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и АвстралияДуховни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и Австралия Духовни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и Австралия Духовни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и Австралия Духовни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и АвстралияДуховни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и АвстралияДуховни тържества и монашески пострижения в митрополията на САЩ, Канада и Австралия
« предишна новинаследваща новина »