ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“

05 септември 2015 20:41, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“

На днешния ден Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил обнови храма на средновековния манастир „Св. Богородица – Ястреб“, чийто олтар бе зографисан.

До храма се издига и 12-метрова новопостроена камбанария, която се забелязва отдалеч и указва мястото, където до 1690 г. се е намирало истинско духовно средище – опора и надежда на поробените ловчанлии.

Според някои научни хипотези, след разрушаването на манастира от турците, оцелелите монаси тръгнали срещу поречието на река Осъм към Стара планина и дали началото на Троянския манастир.

Въпреки горещината днес, тук имаше много вярващи, дошли да отдадат почит и да получат покровителството на нашата Небесна Майка - св. Богородица.

В съслужение с владиката участваха архим. Викентий (Митев), ставроф. свещеноик. Кънчо Кабадийски, свещеноик. Вениамин Павлов - който с благословението на митрополит Гавриил се е заел с възстановяването на древната св. обител - и свещ. Валентин Хитов.

След св. Литургия Високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил говори за историята на манастира и за мястото на Божията Майка в живота на Църквата и на всеки един от нас.

 

 

Снимки

Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“Архиерейска служба и обновление на храма „Св. Богородица - Ястреб“
« предишна новинаследваща новина »