ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Първа част на Богородичния акатист в гр. Видин

19 февруари 2010 19:51, Видинска митрополия
Първа част на Богородичния акатист в гр. Видин

Малкото повечерие с първата част на Богородичния акатист тържествено бяха прочетени в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан и при молитвеното присъствие на кириарха на епархията, акатистът бе тържествено прочетен от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския архиерей.

Клиросното пеене бе огласено на два клира със сладкопението на братята монаси, служещи във Видинска митрополия.

След края на първата част на акатиста и след Евангелското четиво, благо слово с боговдъхновени слова произнесе епископ Сионий, който подчерта благодатния живот на Св. Богородица и подкани всички да подражават на нейната велика любов и всеотдайност.

По време на малкото повечерие бе отслужено петохлебие за благословение и духовна подкрепа на вярващите.

На всички духовници направи впечатление духовният плам, който съгряваше сърцата на всички присъстващи и молещи се в храма, а също така и възпълнението на храма от благочестив народ и съпричастността към молитвата и единението с Бога.

За благословение и духовно назидание в края на службата митрополит Дометиан отправи своя архипастирски благослов. Той благодари на епископ Сионий за духовното слово, с което възрадва всички и пожела леки и спасителни мигове и дни през Великия пост.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий и Димитър Колев

 

 

Снимки

Първа част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. ВидинПърва част на Богородичния акатист в гр. Видин
« предишна новинаследваща новина »