ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествена св.Литургия в Бачковския манастир за Рождество Богородично

08 септември 2015 13:43, Бачковска света обител
Рождество на св.Богородица, икона от празничния ред на иконостаса в главната църква на манастира, ХVІІв.

Благословеното раждане на майката на Спасителя наш, Иисуса Христа, бе почетено със св. Литургия в Бачковската св. обител. Богослужението бе водено от пребиваващия в манастира Месемврийски епископ Яков и игумена на манастира архимандрит Симон в съслужение с манастирското братство.

В проповедта си архим.Симон припомни на вярващите в храма непреходния смисъл на сбъдването на старозаветните пророчества за раждането на Непорочната, станала свят съсъд, донесъл на света Божия Агнец на нашето изкупление. Светата майка е праобразът на всяка майка като носителка и пазителка на живота, новата Ева (евр. „живот”), дала плът на Безплътния, сключил с нас Новия Завет на вечния живот.

Да бъде винаги над нас молитвеното й покровителство и застъпничество!

 

 

Текст и снимки: С.П.

 

 

Снимки

Рождество на св.Богородица в Бачковския манастирРождество на св.Богородица в Бачковския манастирРождество на св.Богородица в Бачковския манастирРождество на св.Богородица в Бачковския манастирРождество на св.Богородица в Бачковския манастирРождество на св.Богородица в Бачковския манастирРождество на св.Богородица в Бачковския манастирРождество на св.Богородица в Бачковския манастирРождество на св.Богородица в Бачковския манастирРождество на св.Богородица в Бачковския манастирРождество на св.Богородица в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »