ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Полагане на антиминс в храм "Рождение на св. Йоан Кръстител" гр. Шумен, кв."Мътница"

09 септември 2015 13:26, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Полагане на антиминс

На 05.09.2015 г. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан освети новопостроения православен храм "Рождение на св. Йоан Кръстител" в гр. Шумен, кв. "Мътница" и отслужи първата св. Литургия.

Сред официалните гости бяха народният представител Любомир Христов, областният управител Донка Иванова и Красимир Костов - кмет на община Шумен, които взеха молитвено участие.

Деца облечени в народни носии поздравиха с изпълненията си своя митрополит Йоан и присъстващите. В знак на благодарност и признателност църковното настоятелство подари на Негово Високопреосвещенство кириарха на епархията пълна кошница с плодове, букет от бели рози и икона на св. Йоан Кръстител.

Общината дари за храма икона, а от областната администрация дариха пейки за двора на храма.

Стоянка Иванова от църковното настоятелство получи в дар икона на Казанската св. Богородица от останалите членове на настоятелството: Пенка Попова, Йордан Йорданов, Цветанка Милкова и от своя енорийски свещеник в знак на уважение и преклонение пред нейната инициатива за построяването на храма.

За изграждането и изографисването на храма помогнаха хора от цялата духовна околия и от страната. Финансови средства всяка година са дарявани и от Дирекция „Вероизповедания” при МС, Община Шумен безвъзмездно е предоставила терена и е подпомогнала градежа, а дарителите са стотици знайни и незнайни, помогнали с парични средства, материали и труд.

Галерия снимки вижте на сайта на Варненска и Великопреславска св. митрополия: http://mitropolia-varna.org//index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

 

 

 

Текст: свещ. Васил Василев

 

 

« предишна новинаследваща новина »