ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска света Литургия за празника на свeтите богоотци Йоаким и Анна

09 септември 2015 16:52, Пловдивска митрополия
Архиерейска света Литургия за празника на свeтите богоотци Йоаким и Анна

На 9 септември светата Православна Църква почита паметта на светите праведни богоотци Йоаким и Анна – родители на света Богородица. По този повод архиереят на Пловдивска епархия Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи архиерейска света Литургия в параклиса, посветен на светите богоотци в епархийския манастир „Св. св. Кирик и Юлита”, край Асеновград.

С архиерея съслужиха свещеноиконом Виктор Христев -епархийски духовен надзорник, свещеноиконом Тодор Хаджиев – духовен надзорник при Пловдивска митрополия и митрополитският протодякон Илиян Александров.

Молитвено съучастие в светата Литургия взе и Знеполският епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. апостол Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

На светата Литургия в манастирския параклис присъстваха и миряни, дошли от боголюбивата ни епархия.

Пловдивският митрополит Николай се обърна към богомолния народ Божий с думите: „Отечески и вседушевно ви поздравявам с днешния светъл празник, в благодатта на който се намираме по благия и спасителен промисъл , за да бъдем съучастници във великото тайнство на вечния живот - светата божествена Литургия, която след толкова години се отслужва в архиерейско чинопоследование в този манастирски параклис , посветен на светите праведни богоотци Йоаким и Анна , чиято памет светата Църква в днешния ден празнува.Тържествува и верният Божий народ и славослови добродетелите - вярата, надеждата и любовта на светите праведни богоотци Йоаким и Анна.”

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/974-09092015g-arhiereiska-sv-liturgiya-v-manastirskiya-paraklis-q-sv-sv-ioakim-i-anna-q--eparhiiski-manastir-q-sv-sv-kirik-i-yulita-q-.html

 

 

Снимки

Архиерейска света Литургия за празника на свeтите богоотци Йоаким и АннаАрхиерейска света Литургия за празника на свeтите богоотци Йоаким и АннаАрхиерейска света Литургия за празника на свeтите богоотци Йоаким и АннаАрхиерейска света Литургия за празника на свeтите богоотци Йоаким и АннаАрхиерейска света Литургия за празника на свeтите богоотци Йоаким и АннаАрхиерейска света Литургия за празника на свeтите богоотци Йоаким и АннаАрхиерейска света Литургия за празника на свeтите богоотци Йоаким и Анна
« предишна новинаследваща новина »