ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Съвременният свят е потънал в грехове - Позиция на Пловдивския митрополит Николай по повод скандално изказване на Елтън Джон

20 февруари 2010 19:36, Пловдивска митрополия
Митрополит Николай

По повод скандалното изказване на попизпълнителя Елтън Джон в интервю за американското списание "Парейд", в което той заявява, че и Господ Иисус Христос е бил хомосексуалист, Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай направи следното изявление:

„Изказването на Елтън Джон е богохулно. То е предизвикателство и изкушение за християните по цял свят, особено сега, през първата седмица на Великия пост, когато всички вярващи се каят и очистват от греховете си. Противно на тях, този човек афишира греха си и го приписва не даже на друг човек, а на Самия Господ Иисус Христос, за Когото Библията казва, че „грях в Него няма” (I Йоан. 3:5).

Това, че световните медии разпространяват подобни извратени мнения, показва колко дълбоко в греховете е потънал съвременният свят и колко се е отдалечил от божествените истини. Безбрачното съжителство е грях, а още по-тежък грях е хомосексуалното.

„Не се лъжете: ... нито блудници... ни мъжеложници... няма да наследят Царството Божие” (I Koр. 6:9-10).”

 

 

« предишна новинаследваща новина »