ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свещеническа конференция в епархийския манастир ”Св.св.Кирик и Юлита”

10 септември 2015 17:41, Пловдивска митрополия
Свещеническа конференция в епархийския манастир”Св.св.Кирик и Юлита”

На 10 септември в епархийския манастир „Св.св.Кирик и Юлита” край Асеновград бе проведена свещеническа конференция.

Духовници от цялата богохранима Пловдивска епархия, архиерейски наместници, предстоятели на храмове, игумени на манастири и енорийски свещеници се събраха, за да получат напътствия от епархийското ръководство.

В ранното утро в храм „Св.Параскева” в епархийския манастир Пловдивският митрополит Николай отслужи благодарствен молебен по повод началото на църковната Нова година и една година от въвода във владение на манастира „Св. св. Кирик и Юлита” край Асеновград.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

Богослужението завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.

След богослужението духовниците се отправиха към залата на епархийския манастир , където Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай откри конференцията.

Владиката представи реда и актуалните въпроси, предмет на обсъждане и разяснение, като направи кратък отчет за дейността на епархийската църква.

Бяха обсъдени предстоящите задачи относно дейността в епархията за новата църковна година.

Митрополит Николай акцентира и върху пастирско-мисионерски въпроси, сред които най-важни са нравственото възпитание на младежите, взаимодействието с обществото и увеличаването броя на неделните училища към енорийските храмове. Владиката обърна внимание на необходимостта от разширяването и задълбочаването на взаимоотношенията на свещениците с училищата по места и по-активната мисионерска дейност през настъпващата година.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай благослови свещенослужителите от епархията и им пожела успехи в пастирското и енорийското им служение в полза на Църквата и за спасение на всички християни.

Конференцията беше закрита с многолетствие, провъзгласено от митрополистския протодякон Илиян Александров.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/975-10092015g-blagodarstven-moleben--eparhiiska-sveshtenicheska-konferentziya--eparhiiski-manastir-q-sv-sv-kirik-i-yulita-q-.html

 

 

Снимки

Свещеническа конференция в епархийския манастир”Св.св.Кирик и Юлита”Свещеническа конференция в епархийския манастир”Св.св.Кирик и Юлита”Свещеническа конференция в епархийския манастир”Св.св.Кирик и Юлита”Свещеническа конференция в епархийския манастир”Св.св.Кирик и Юлита”Свещеническа конференция в епархийския манастир”Св.св.Кирик и Юлита”
« предишна новинаследваща новина »