ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Православен детски лагер в Етрополския манастир

11 септември 2015 10:14, Ловчанска митрополия
Православен детски лагер в Етрополския манастир

През първата седмица на месец септември завърши детският православен лагер, провел се в Етрополския манастир „Света Троица“.

Участниците в лагера са част от децата посещаващи „Лятно училище по вероучение“ в село Лисец, то се провежда за втора поредна година с благословението на Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил.

В днешно време, когато религиозното възпитание и църковността не са сред приоритетите на съвременното семейство, е много трудно да се спечели вниманието на децата, обкръжени с леснодостъпни удоволствия. Затова летните ваканции на село предоставят чудесна възможност да се направи опит малчуганите да бъдат заинтригувани и привлечени към красотата на нашата Православна църква.

Освен беседи в заниманията с децата са включени много игри, рисуване, пеене, нагледни примери за Божието присъствие в природата и човешкия свят.

Ето какво споделя Антон Кузнецов, помощник-ръководител на детския лагер, за престоя им в Етрополския манастир: „Някои от децата се откъсват за пръв път от семейното гнездо. Но има ли по-подходящ първи път от този, който изпълва детските сърца и души с любов и доброта! В манастира се старахме да заслужим Божията благодат с полезни занимания, разговаряхме за Бога и светиите, за важността на етичните навици, съчетавахме всичко това с игри и разходки по красивите пътеки в планината. Ние сме още в началото на пътя към Бога и колкото по-рано го потърсим, толкова по-рано ще го намерим“.

Игуменът на манастира - отец Емил Якимов, полага всеотдайна грижа за лагерниците. Освен нощувките той осигурява и храната на децата, дава им пастирски съвети и наставления.

За малчуганите е организирана екскурзия - посещават Чекотинския манастир ”Св. архангел Михаил“, Врачешкия манастир „Св. Четиридесет мъченици“ , пещерата „Съева дупка“, Природен парк „Небесните пасбища”, Часовниковата кула и Паметника на свободата в центъра на град Ботевград.

 

 

Снимки

Православен детски лагер в Етрополския манастирПравославен детски лагер в Етрополския манастирПравославен детски лагер в Етрополския манастирПравославен детски лагер в Етрополския манастирПравославен детски лагер в Етрополския манастирПравославен детски лагер в Етрополския манастирПравославен детски лагер в Етрополския манастир
« предишна новинаследваща новина »