ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Зов за помощ за възстановяване на храм "Света Троица" в с. Алваново, Търговищко

21 февруари 2010 15:40, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Храм "Света Троица"

Уважаеми дами и господа,

Село Алваново е малко китно селце, разположено на 10 километра североизточно от Търговище. Населението му е около 140 души. В селото кипи живот - изпълнен с творческа дейност на читалището. Има и пенсионерски клуб.

Днес бивши и настоящи жители на Алваново сме много разтревожени за състоянието на нашата църква "Света Троица", намираща се в центъра на селото. Тя е построена през 1896 г., построена с доброволен труд от нашите бащи и деди.

Местното ни население, състоящо се предимно от пенсионери, не могат да отделят големи суми за подпомагане ремонта на църквата. Ако все така продължаваме да бездействаме, храмът ни ще се самосрути, а населението ще бъде привлечено от секти на чужди и непознати, но богати религии.

Днес алвановци са принудени по всички възможни начини да търсят и събират средства за ремонтирането на покрива на църквата и камбанарията. Наш съселянин е готов безвъзмездно да реставрира иконите, намиращи се в храма като дарение, но към момента това е невъзможно, тъй като покривът на църквата е пред срутване.

Църковното настоятелство, кметството и инициативният комитет по възстановяването на храм "Света Троица", както и всички жители на Алваново, ще бъдат изключително благодарни на всеки, който по някакъв начин помогне за извършването на ремонта на православния храм.

Банковата сметка на инициативния комитет е в Булбанк

IBAN : BG77 UNCR 7000 4519 3469 27

КОД : UNCRBGSF

Титуляр: Добрин Добрев Добрев

Инициативен комитет

 

 

« предишна новинаследваща новина »