ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

132 години от Освобождението на Русе

21 февруари 2010 19:10, Русенска митрополия
Митрополит Неофит с ученици изучаващи предмет "Религия"

На 19 февруари се навършват две исторически годишнини - 132 години от Освобождението на Русе и 137 години от обесването на Апостола на свободата, йеродякон Игнатий (Васил Левски).

Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит заедно със свещенослужители отслужи в Пантеона на възрожденците в Русе панихида за всички войни, паднали за свободата на България, както и благодарствен молебен към Всеподателя Бога за извоюваната и така скъпа за всички нас свобода.

На панихидата присъстваха и ученици, изучаващи предмета „Религия” с ръководител г-жа Нели Трънкова.

Към събралата се русенска общественост се обърнаха кметът на община Русе Божидар Йотов, областният управител Пламен Стоилов, генералният консул на Русия в Русе Михаил Торшин и директорът на Регионалния исторически музей – Русе, д-р Николай Ненов. Честването завърши с поднасяне на венци и цветя от официални лица и граждани.

Снимки: Силва Агопян

 

 

Снимки

132- годишнината от Освобождението на РусеПантеон на възрожденците132 годишнина от освобождаването на Русе132 годишнина от освобождаването на Русе132 годишнина от освобождаването на Русе132 годишнина от освобождаването на Русе132 годишнина от освобождаването на РусеПантеон на възрожденците
« предишна новинаследваща новина »