ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обучителен семинар за повишаване религиозната компетентност на учителите, преподаващи "Религия-Православие"

15 септември 2015 15:54, Пловдивска митрополия
Обучителен семинар за повишаване религиозната компетентност на учителите, преподаващи "Религия-Православие"

На 10, 11, и 12 септември в епархийския манастир „Св. св. Кирик и Юлита” с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай и съдействието на Регионалния инспекторат по образованието в градовете Пловдив и Пазарджик и Архиерейското наместничество на Смолянска духовна околия се проведе обучителен курс с 40 учители от епархията ни, които са придобили правоспособност да преподават „Религия – Православие”.

Този курс се проведе в отговор на желанието на учителите, изразено на III Епархийска конференция на тема „Добри практики в обучението по Религия - Православие в Пловдивска епархия”. Форумът се проведе през месец юни с цел повишаване на религиозната и методическа компетентност.

В програмата на курса тази есен бяха застъпени темите: „ Бог - Творец”, „Учението за Светата Троица”, „Иисус Христос - Богочовек”, „ Света Богородица и апостолите”, „Христовите притчи” и „Десетте Божии заповеди” - синтез на мъдрост и нравствени послания, „Богослужение" - разясняване реда и последованието на светата Литургия, запознаване с църковната утвар и предназначението ѝ, ”Символа на вярата”, практически занимания по иконография и участие в службите - Утреня и Вечерня в храма „Св. Параскева” на манастира.

Лектори бяха Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, свещеник Георги Гугов, презвитера Теодора Йосифова, презвитера Анна Паралингова - иконограф, и презвитера Румяна Зяпкова.

На 10 септември Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай отслужи тържествен молебен за свещениците и учителите.

Курсът бе закрит от архипастира на Пловдивска епархия в непринуден разговор с учителите, на който те поставиха въпроси, свързани с преподавателската им практика. Всички получиха учебни пособия в помощ на бъдещата им работа.

Тази форма на квалификация се оказа ефективна и учителите приветстваха богоугодното начинание, като отправиха искрена благодарност за отличната организация.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/976-12092015g-obuchitelen-kurs-na-uchitelite-po-religiya--eparhiiski-manastir-q-sv-sv-kirik-i-yulita-q-.html

 

 

Снимки

Обучителен семинар за повишаване религиозната компетентност на учителите, преподаващи "Религия-Православие"Обучителен семинар за повишаване религиозната компетентност на учителите, преподаващи "Религия-Православие"Обучителен семинар за повишаване религиозната компетентност на учителите, преподаващи "Религия-Православие"Пловдивски митрополит НиколайОбучителен семинар за повишаване религиозната компетентност на учителите, преподаващи "Религия-Православие"
« предишна новинаследваща новина »