ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен за откриване на новата учебна година в 11 ОУ „Душо Хаджидеков” в град Пловдив

15 септември 2015 16:45, Пловдивска митрополия
 Молебен за откриване на новата учебна година в 11 ОУ „Душо Хаджидеков” в град Пловдив

На 15 септември - първия учебен ден, Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, отслужи молебен по повод началото на новата учебна година в 11 ОУ „Душо Хаджидеков” в град Пловдив.

С владиката съслужи свещеноиконом Тодор Хаджиев - духовен надзорник при Пловдивска митрополия.

Песнопоенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм”.

В молитвата Знеполският епископ Арсений се помоли Бог да отвори умовете на децата, за да възприемат силата на Неговия свят закон и с успех да изучават добрите и полезни науки: „Прекрачвайки прага на училището, вие ще седнете на чиновете си, за да получите знания, за да се просветите, за да се възпитате и обогатите. Всичко това ви дава шанс за утрешния по-сигурен ден. Учителите и учениците представляват един пъстро изплетен венец, защото нито учениците могат без учителите, нито учителите могат без учениците. Те взаимно се допълват, за да имаме утре достойни български граждани. Почитайте, уважавайте и обичайте вашите учители! Те ви дават най-ценното – знание. Те ви улесняват в утрешния ден. Без знание, без мъдрост, без възпитание обществото ни ще бъде вяло. Когато има мъдрост и търпение, нашето общество ще бъде по-силно и ще има по-голяма надежда . Когато светлината на любовта свети в сърцата на учениците и учителите, тогава тяхната надежда ще бъде безсмъртна и те ще имат по- голям успех в утрешния ден”.

Като преподаде на всички архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений благопожела успешна, благословена и ползотворна учебна година.

Учениците изпълниха своя празнична програма, с която поздравиха всички гости на тържеството – деца, учители и родители.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/980-15092015g-otkrivane-na-uchebnata-2015-2016-godina--11-ou-q-dusho-hadzhi-dekov-q-gr-plovdiv-.html

 

 

Снимки

 Молебен за откриване на новата учебна година в 11 ОУ „Душо Хаджидеков” в град Пловдив Молебен за откриване на новата учебна година в 11 ОУ „Душо Хаджидеков” в град Пловдив Молебен за откриване на новата учебна година в 11 ОУ „Душо Хаджидеков” в град Пловдив Молебен за откриване на новата учебна година в 11 ОУ „Душо Хаджидеков” в град Пловдив Молебен за откриване на новата учебна година в 11 ОУ „Душо Хаджидеков” в град Пловдив Молебен за откриване на новата учебна година в 11 ОУ „Душо Хаджидеков” в град Пловдив
« предишна новинаследваща новина »