ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествено бе отбелязан духовният празник на гр. Лом

17 септември 2015 15:37, Видинска митрополия
Тържествено бе отбелязан духовният празник на гр. Лом

С тържествена света Литургия, отслужена с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, бе почетена паметта на светите мъченици София и нейните три дъщери Вяра, Надежда и Любов в гр. Лом.

В светата Литургия съслужиха архимандрит Йоан, архиерейски наместник на Ломска духовна околия, архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия, свещеник Тодор Николов и свещеник Митко Костов.

Празничните песнопения изпълни архимандрит Евтимий.

От 1991 г. денят на мъчениците Христови се отбелязва и като празник на крайдунавския град.

На празничната света Литургия присъстваха г-н Борислав Великов, народен представител, г-н Иво Иванов, кмет на гр. Лом, г-н Борислав Борисов, председател на Общинския съвет, общински съветници, депутати, общественици, културни и просветни дейци, както и много вярващи и гости на Лом.

След богослужението епископ Поликарп поздрави присъстващите и от името на Видинския митрополит Дометиан им пожела много здраве, радост и духовни сили, за да живеят достойно и да бъдат градивни в своя живот, като са полезни за града си, Църквата и България.

След светата Литургия епископ Поликарп и придружаващите го духовници присъстваха на тържествената сесия на Общинския съвет, където епископ Поликарп отново поднесе благопожелания и поздрави към присъстващите. Поздравявайки ги с християнския празник, посветен на светите мъченици и с патрона на Лом, епископът призова Бог по молитвите на светите мъченици да дава на всички единство, сплотеност и чистота във взаимоотношенията, които да бъдат основа, за да се изгражда Лом като един истински европейски град, изпълнен с вяра, надежда и любов и чрез това с премъдрост да се дава добър пример на поколенията за просперитет и напредък и пример за подражание.

След тържествените моменти епископ Поликарп присъства на празничен коктейл, където отново имаше възможност да поздрави присъстващите с празника.

 

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »