ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ОПРОВЕРЖЕНИЕ

13 септември 2015 18:41, Отдел "Връзки с обществеността"

Във връзка с информация, публикувана в сайта на т. нар. УПЦ-КП и разпространена и в други медии, че главата на Българската православна църква Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е взел участие в мероприятие, по време на което „с благословението и по поръчение на патриарха на УПЦ-КП Филарет” посланикът на Украйна в България г-н Николай Балтажи е наградил доброволци с църковни медали, бихме искали да поясним следното:

По покана на посланика на Украйна на 10 септември т.г. в резиденция „Бояна” Негово Светейшество патриарх Неофит взе участие в тържествения прием по повод 24-годишнината от Независимостта на страната, воден от грижата си като предстоятел на БПЦ за съдбата на нашите сънародници, живеещи на територията на Украйна.

Нито от изпратената покана, нито от предварителните разговори домакините са дали да се разбере, че по време на приема ще бъдат връчвани църковни отличия.

Българската православна църква счита за единствено канонична църква в Украйна Украинската православна църква с предстоятел Негово Блаженство Киевски и на цяла Украйна митрополит Онуфрий.

 

 

« предишна новинаследваща новина »