ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 27 септември в Троянския манастир ще има молебен за чадородие

25 септември 2015 16:44, Троянски манастир
Св. Богородица Троеручица - Троянски манастир

Троянската света обител „Успение Богородично” отправя покана за молитвено участие в молебен за чадородие, който ще се отслужи на 27.09.2015 г. от 11,00 ч. в съборния манастирски храм „Успение Богородично”.

Молебенът е организиран по желанието на множество православни семейства, нямащи деца, но твърдо уповаващи се на чудотворната сила на Пресвета Богородица, проявена от нейната чудотворна икона „Троеручица”, която е дарила с чеда много бездетни семейства.

Братя и сестри,

Нека на този ден да се помолим с едно сърце, независимо дали сме в Троянския манастир или другаде, Всемилостивият Бог, по молитвите на Пресвета Богородица, да надари с чадородие българските семейства лишени от тази радост.

В молебена следва да участват вярващи и венчани православни семейства. Игуменът на манастира Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий подчертава духовната полза от това богомолците, молещи Бога за чедо, да участват в светите църковни тайнства Изповед /Покаяние/ и Причастие. Те са действени средства за духовно и телесно изцеление, за привличане на Божията благодат върху човека.

 

 

« предишна новинаследваща новина »