ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник на владайската църква "Св. Йоан Богослов"

26 септември 2015 14:58, Софийска митрополия
Храмов празник на владайската църква "Св. Йоан Богослов"

В съботния ден, на 26 септември, Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, отслужи празничната Литургия във владайската църква "Св. Йоан Богослов". Той бе в съслужение със софийския протосингел ставр. ик. Ангел Ангелов, предстоятеля на храма свещеник Георги и дякон Васил Танев.

В словото си за празника Негово Преосвещенство с прекрасни думи ни припомни живота и делото на великия Богослов, който е оприличен и в църковната иконография с образа на орел, поради високото богословско съдържание на написаното от него евангелие, в което свидетелства за Въплъщението на Логоса, Второто Лице на Божествената Троица. Викарният епископ поздрави всички присъстващи и от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит им преподаде патриаршеския благослов.

Подробен фоторепортаж може да видите в официалния сайт на Софийска св. митрополия.

Снимки: Здравко Кънев

 

 

Снимки

Храмов празник на владайската църква "Св. Йоан Богослов"Храмов празник на владайската църква "Св. Йоан Богослов"Храмов празник на владайската църква "Св. Йоан Богослов"Храмов празник на владайската църква "Св. Йоан Богослов"
« предишна новинаследваща новина »