ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Денят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. Видин

23 февруари 2010 18:14, Видинска митрополия
Денят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. Видин

На 23 февруари Христовата църква почита паметта на св. Поликарп, епископ Смирненски, който е почитан от христоносците по целия християнски свят още от първите векове на Църквата.

Тържествено бе отбелязана паметта на свещеномъченика, който е и небесен покровител на председателя на храма в гр. Видин, архимандрит Поликарп.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, света божествена Преждеосвещена литургия в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” бе отслужена от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит и духовен отец на архимандрит Поликарп.

В светата служба молитвено участие и съпричастност взеха архимандрит Антим, протосингел на светата митрополия, духовници от Видинска митрополия и благочестиви християни, енориаши и приятели.

Негово Преосвещенство се обърна към празнуващия архимандрит, като го поздрави от името на митрополит Дометиан и от свое име и му пожела достойно да върви по стъпките и подвига на свети Поликарп.

На тържеството за благословение бе осветено коливо в чест на св. Поликарп и раздадено на вярващите.

След светата Литургия народът отправи своите благопожелания към празнуващия отец Поликарп.

Последва празнична почерпка в духовна радост.

Текст и снимки: Димитър Колев

 

 

Снимки

Денят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинСв. Поликарп еп. Смирненски
« предишна новинаследваща новина »