ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен за Божие благословение над футболен клуб „Бдин”

24 февруари 2010 22:23, Видинска митрополия
Молебен за Божие благословение над ФК „Бдин”

На 24 февруари в обновената сграда на футболния стадион на гр. Видин се състоя молебен с водосвет за благословение и помощ от Бога над видинските футболисти, които по този начин дадоха началото на новия пролетен футболен сезон.

Молебенът бе извършен от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит Дометиан, и архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”.

На тържеството присъстваха футболистите, треньорите и целият управителен състав на футболния клуб „Бдин”.

По време на молебена бяха осветени и новоремонтираните помещения на стадиона, както и целият футболен терен, които от много време насам са в непрекъснат ремонт и облагородяване.

С помощта на футболното ръководство и Община-Видин ремонтните дейности и новите придобивки зарадваха младежкия състав и вдъхнаха доверие и желание за по-големи успехи.

Негово Преосвещенство епископ Сионий благослови младежите и им пожела основа на техните спортни трудове да бъдат духовният живот, вярата в Бога и единството, които ще ги правят непобедими и непоколебими в попрището, което са си избрали.

Новият футболен сезон за ФК „Бдин” ще започне на 27 февруари в Ботевград с футболен мач с ФК „Балкан”, гр. Ботевград.

След тържествения молебен всички бяха поканени в ресторант „Бонония”, за да подчертаят чрез общата трапеза своето единство.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Димитър Колев

 

 

Снимки

Молебен за Божие благословение над ФК „Бдин”Молебен за Божие благословение над ФК „Бдин”Молебен за Божие благословение над ФК „Бдин”Молебен за Божие благословение над ФК „Бдин”Молебен за Божие благословение над ФК „Бдин”Молебен за Божие благословение над ФК „Бдин”Молебен за Божие благословение над ФК „Бдин”Молебен за Божие благословение над ФК „Бдин”Молебен за Божие благословение над ФК „Бдин”Молебен за Божие благословение над ФК „Бдин”Молебен за Божие благословение над ФК „Бдин”Молебен за Божие благословение над ФК Молебен за Божие благословение над ФК
« предишна новинаследваща новина »