ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

За първи път във Флорида бе отслужена света Литургия на български език

25 февруари 2010 13:50, Митрополия на САЩ, Канада и Австралия
Литургия за Тодоровден в храм "Св. Петка", Орландо, Флорида

Денят 20 февруари, когато Църквата чества св. великомъченик Теодор Тирон (Тодоровден), беше специален за енориашите от българската църковна община „Св. Георги Победоносец” в гр. Орландо, Флорида, САЩ.

За първи път божествената света Литургия бе извършена на български език, благодарение на дарените от митрополита на САЩ, Канда и Австралия Йосиф богослужебни книги на младата църковна община, и нашите сънародници в далечна Флорида имаха възможността да чуят Евангелието на роден език.

Българската църковна община „Св. Георги Победоносец” в Орландо е сред новоучредените наши задгранични общини. Създадена е в резултат на желанието на родолюбиви и христолюбиви българи, живеещи в гр. Орландо и околността. Общината все още няма свой православен храм и за своите богослужебни събрания се ползва от любезното гостоприемство на енориашите при сръбския православен храм „Св. Петка” и техния свещеник отец Любиша, тъй като от Вашингтон до Маями няма нито един български православен храм.

Благодарим на Бога за тази духовна радост, благодарим и на отец Любиша, който не жали сили и средства да подпомага изграждането на наш български православен храм. В момента набираме средства за закупуването на място.

Молете се за нас, за да може да успеем в това богоугодно дело!

Сайт на българската църковна община „Св. Георги Победоносец” в Орландо, Флорида, САЩ:

www.SvetiGeorgi.org

Текст: Наско Мегеров, секретар на Българската църковна община "Св. Георги", Орландо, Флорида

 

 

Снимки

Литургия за Тодоровден в храм "Св. Петка", Орландо, ФлоридаЛитургия за Тодоровден в храм "Св. Петка", Орландо, ФлоридаЛитургия за Тодоровден в храм "Св. Петка", Орландо, Флорида
« предишна новинаследваща новина »