ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нова придобивка в двора на Видинска митрополия

26 февруари 2010 13:29, Видинска митрополия
Нова придобивка в двора на Видинска митрополия

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, на 26 февруари в двора на Видинската света митрополия по инициатива на Величкия епископ Сионий бе изработена и поставена масивна желязна конструкция във вид на амфора.

Амфората е изработена по подобие на фиала – амфора от гр. Ефес, Турция, където има предание, че се намира гробът на св. Богородица.

Изработката е от ковано желязо, направена от видински майстори и ще краси облагородения митрополитски парк.

По време на поставянето на фиалата епископ Сионий отправи благодарствена молитва за благословение и Божия подкрепа за духовните чеда на епархията, както и за майсторите и семействата им.

Това е придобивка, която е първа стъпка към оформянето и разкрасяването на парковия двор на светата Видинска митрополия.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Нова придобивка в двора на Видинска митрополияНова придобивка в двора на Видинска митрополияНова придобивка в двора на Видинска митрополияНова придобивка в двора на Видинска митрополияНова придобивка в двора на Видинска митрополияНова придобивка в двора на Видинска митрополияНова придобивка в двора на Видинска митрополия
« предишна новинаследваща новина »