ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ученически конкурс

26 февруари 2010 14:51, Софийска митрополия
Храм "Св. Седмочисленици"

По повод навършването на 1195 години от рождението на св. Методий Славянобългарски просветител, брат на св. Константин-Кирил Философ, и 1125 години от смъртта му; 1180 години от рождението на св. Наум Охридски, български книжовник и висш духовник, един от петимата ученици на братята Кирил и Методий, и 1100 години от успението му; 1170 години от рождението на св. Климент Охридски, български църковен деец и книжовник, най-видния ученик и съратник на славянските първоучители Кирил и Методий, създател на Охридската книжовна школа, Енорийският център „Свети Горазд" при храм „Свети Седмочисленици" обявява ученически конкурс за творби на тема:

„ДЕЛОТО НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ И ТЕХНИТЕ УЧЕНИЦИ СВ. КЛИМЕНТ И СВ. НАУМ ОХРИДСКИ, СВ. САВА, СВ. ГОРАЗД И СВ. АНГЕЛАРИЙ"

Изисквания към кандидатите:

Форма: Есе, стихотворение, пътепис или мултимедийна презентация. Икона, фотография.

Съдържание на писмените творби: лични наблюдения, преживявания, елементи на разсъждения въз основа на исторически факти или жития на светиите, поклоннически пътувания по свети места и забележителности, посветени на св. Седмочисленици.

Кандидатите за конкурса да посочат трите си имена, възраст, местоживеене, учебно заведение.

Най-добрите творби ще бъдат наградени на 24 май, Деня на Българската просвета и култура и на славянската писменост, и публикувани в сайта на храм „Св. Седмочисленици".

Краен срок за предаване: 12 април 2010 г.

Адрес за контакти: София ул. „Граф Игнатиев" № 50, Енорийски център „Св. Горазд" - презв. Валя Кантарджиева; e-mail: valia.kant@abv.bg Тел: 0898416946; 9808047

 

 

« предишна новинаследваща новина »