ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Дяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в Русе

20 октомври 2015 16:44, Русенска митрополия
Дяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в Русе

На 19 октомври 2015 г., празник на всебългарския закрилник св. Йоан Рилски, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. Литургия в русенския катедрален храм "Св. Троица". В съслужение с архиерея бяха архим. Симон, игумен на Бачковската св. обител, архим. Атанасий Султанов, обгрижващ богослужебните нужди на сънародниците ни в гръцката столица Атина, ставр. ик. Илиян Илиев - председател на катедралния храм "Света Троица", иконом Георги Пеев - енорийски свещеник при катедралата, свещ. Димитър Димитров и дяконите Валери Василев и Диян Димчев.

По време на богослужението митрополит Наум ръкоположи в дяконски чин иподякон Недялко Димитров от гр. Русе, който става седми дякон на владиката.

След св. Литургия Негово Високопреосвещенство се обърна с топли думи към християните, като обрисува праведното житие на Рилския пустинножител, който е наш молитвен застъпник пред Бога. Мнозина русенци бяха дошли в храма, за да поздравят митрополит Наум за неговия рожден ден, а енориашите от храм "Св. Николай" му поднесоха торта, с благопожелания за здраве и дълголетие.

По-късно в Басарбовския скален манастир "Св. Димитрий Басарбовски" митрополит Наум даде скромен обяд за всички свещенослужители.

Снимки: Атанас Димитров - АтаДим

 

 

Снимки

Дяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в РусеДяконско ръкоположение в деня на св. Йоан Рилски в Русе
« предишна новинаследваща новина »