ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Втора част на Богородичния акатист в гр. Лом

26 февруари 2010 22:38, Видинска митрополия
Втора част на Богородичния акатист в гр. Лом

На 26 февруари в катедралния храм „Свето Успение Богородично”, гр. Лом, Видинска епархия, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан тържествено бе прочетена втората част на акатиста на света Богородица.

Акатистът бе прочетен от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит.

Епископ Сионий бе посрещнат подобаващо от архиерейския наместник отец Георги Шопов, градското свещенство и благочестиви християни.

Малкото повечерие и песнопенията бяха молитвено изпълнени от архимандрит Поликарп и духовенството на Лом.

След прочитането на определената част от акатиста епископ Сионий произнесе слово, в което благослови и преподаде на християните архипастирското благословение на Видинския митрополит Дометиан.

Той подчерта важността от поста и особената благодатна помощ и покров на Пресвета Богородица, Майката на целия християнски род.

Викарният епископ на Видинския митрополит заедно със своите споспешници, носеше за благословение на гр. Лом и благочестивите жители копие на чудотворната икона "Св. Богородица - Кикотиса" от Кико. (Православен манастир на остров Кипър)

***

Епископ Сионий и придружаващите го на път за гр. Видин направиха поклонение в епархийската Добридолска света обител „Света Троица”.

Високият гост бе любезно посрещнат от архимандрит Борис, игумен на манастира, и неговите сподвижници.

На гостите на обителта направи впечатление положителната промяна на светата обител. Манастирът под мъдрото ръководство на отец Борис все повече и повече се разкрасява, подобрява се материалната база, стопанството се разраства, също така се набляга и на възстановяването на духовния живот.

Величкият епископ Сионий отправи от името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан благодарност към архимандрит Борис и задоволство от бързото и разумно възстановяване на Добридолската обител.

Той пожела Божието благословение да пребъде над обителта от нине и довека.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Димитър Колев

 

 

Снимки

Втора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора част на Богородичния акатист в гр. ЛомДобридолската света обител "Св. Троица"Втора част на Богородичния акатист в гр. ЛомДобридолската света обител "Св. Троица"Добридолската света обител "Св. Троица"Добридолската света обител "Св. Троица"
« предишна новинаследваща новина »