ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновление на храм в с. Свещари

22 октомври 2015 18:13, Русенска митрополия
Обновление на храм в с. Свещари

На 21.10.2015 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум извърши обновлението на храм "Успение Богородично" в с. Свещари, Разградска духовна околия, след неговото цялостно ремонтиране със средства по спечелен проект за развитие на селските райони.

По време на св. Литургия на архиерея съслужиха ст. ик. Георги Георгиев - архиерейски наместник за Разградска духовна околия, прот. Кольо Димитров - енорийски свещеник на селото, и дяконите Валери Василев и Недялко Димитров.

След богослужението Негово Високопреосвещенство произнесе проповед за същността на храма и начина, по който трябва да се държим и молим в него, като благодари на всички местни жители за тяхната всеотдайност, както и на онези християни, спомогнали и взели участие в ремонта на Божия дом.

Богомолците поздравиха владиката с неговия рожден ден - 19 октомври, и му пожелаха крепко здраве и дълголетие, за да бъде все така отзивчив и неуморен архипастир, полагащ постоянни грижи за развитието и просперитета на Русенска епархия.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Обновление на храм в с. СвещариОбновление на храм в с. СвещариОбновление на храм в с. СвещариОбновление на храм в с. СвещариОбновление на храм в с. СвещариОбновление на храм в с. СвещариОбновление на храм в с. СвещариОбновление на храм в с. СвещариОбновление на храм в с. СвещариОбновление на храм в с. СвещариОбновление на храм в с. СвещариОбновление на храм в с. Свещари
« предишна новинаследваща новина »