ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Видинска епархия в социалната мрежа Facebook

27 февруари 2010 13:12, Видинска митрополия
Изглед на страницата

В желанието си да бъде по-близо до хората и особено до младежите, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан даде своето архипастирско благословение да се създаде страница на Видинска епархия в световната социална мрежа Facebook.

С навлизането на съвременните нови технологии все повече и повече, на Църквата се дава прекрасната възможност за благовестие, за пряк и индивидуален контакт с подрастващото поколение и към всички, ползващи глобалната Интернет мрежа.

Именно и затова благословението за създаването на такава страница в Facebook е една крачка напред в благите отношения и доверие към подрастващото поколение, което особено в днешно време пълноценно се ползва от интернет пространството, към Бога и Неговата църква.

В страницата на Видинска епархия всеки ще може да се запознава с историята на епархията, на митрополитите, на манастири и храмове, архиерейски наместничества, както и на духовни и социални поделения.

Ще може да се наблюдава животът на Видинската епархийска църква и чрез богатия набор от снимков материал.

С благословението на митрополит Дометиан администратори и координатори на проекта са архимандрит Евтимий и архимандрит Поликарп под духовния надзор на епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит.

Всеки, който иска да стане приятел и се присъедини към страницата на митрополията в световната социална Интернет мрежа, може да направи това, като напише в търсачката на Facebook името Видинска епархия или на директния линк:

http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Vidinska-sveta-mitropolia/Vidinska-eparhia/361231803078?ref=ts

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »