ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Димитровден в с. Калипетрово

26 октомври 2015 18:14, Доростолска митрополия
Димитровден в с. Калипетрово

Днес с тържествено биене на камбаните на храма в село Калипетрово председателят на храма и духовенството, дошло да вземе участие в божествената св. Литургия, посрещнаха скъпи гости на калипетренци - Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий и духовници от Молдовската и от Румънската православни църкви.

Начало на светата Литургия бе дадено от ставроф. ик. Добри Чаков. В съслужение с Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий участваха духовенство от епархията и гостите от сестрите православни църкви.

Множество народ се бе стекъл в храма (построен през 1847 г.), за да вземе участие в богослужението за храмовия празник и да се поклони на св. мощи на чествания в този ден св. Димитър Солунски.

Молитвено участие взе областният управител на гр. Силистра г-н Стоян Бонев.

След светата Литургия бе извършено литийно шествие около храма, начело със св. мощи и иконата на св. вмчк Димитрий Солунски. След това митрополит Амвросий отслужи със свещенството водосвет и всички бяха поръсени за здраве.

Празникът продължи с изява на фолклорни групи от с. Калипетрово и съседните села.

 

 

Снимки

Димитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. КалипетровоДимитровден в с. Калипетрово
« предишна новинаследваща новина »