ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нови дякон и свещеник в Русенска епархия

27 октомври 2015 04:53, Русенска митрополия
Нови дякон и свещеник в Русенска епархия

На 24.10.2015 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум извърши обновление на храма "Св. Димитър" в гр. Цар Калоян. По време на Литургията владиката ръкоположи за свещеник дякон Диян Димчев, а за дякон – иподякон Данчо Кьосев. На архиерея съслужиха ставрофорен ик. Георги Георгиев - архиерейски наместник за Разградска духовна околия, свещ. Атанас Атанасов - енорийски свещеник в гр. Цар Калоян, и дяконите Валери Василев и Недялко Димитров.

В края на богослужението митрополит Наум се обърна към християните с назидателно слово, като ги поздрави с придобивката да имат един цялостно ремонтиран и добре поддържан храм, който да обгрижват с трепет и страх Божий, свидетелствайки своята сплотеност и единство и занапред. Владиката поздрави и новоръкоположените - свещеник Диян и дякон Данчо, като им повели да бъдат верни на призванието си, достойни свещенослужители на Българската православна църква.

Храмът е обновен и реставриран по мярка 322 на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. на стойност 328 000 лв.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Нови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархияНови дякон и свещеник в Русенска епархия
« предишна новинаследваща новина »